Delferière maakt mogelijk comeback op Belgische voetbalvelden

Delferière maakt mogelijk comeback op Belgische voetbalvelden
Maandag 07 januari 2019 - 14:23   I   door Redactie

Sébastien Delferière is één van de personen die bij het uitbreken van het voetbalschandaal in ons land werd opgepakt door de politie. De scheidsrechter zat kortstondig in de gevangenis, maar werd al snel weer vrijgelaten onder voorwaarden.

Delferière onderhield (té) nauwe contacten met Dejan Veljkovic, dé spilfiguur in de Zaak Propere Handen. De arbiter zou via Veljkovic onder meer een auto gekocht hebben met een fikse korting en daarnaast zou hij in een topper tussen Anderlecht en Standard ook geen rood gegeven hebben aan Sofiane Hanni.

Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) aarzelden ze niet en beslisten ze om Delferière meteen levenslang te schorsen. Daar legt de scheids zich nog niet bij neer. Maandag verscheen hij voor het gerecht om er verhoord te worden.

Terugkeer in de maak?

Louis Derwa, de advocaat van Delferière, houdt vol dat er geen 'grondige redenen' waren om zijn cliënt te schorsen. Derwa wil Delferières naam dan ook zuiveren. Zo is het niet uitgesloten dat de arbiter toch nog terugkeer op de Belgische voetbalvelden. Een uitspraak volgde maandag nog niet.

Poll: Verdient Delferière een nieuwe kans?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024