Belgische topclub zet de toon: "We doen geen zaken meer met Bayat"

Belgische topclub zet de toon:
Zaterdag 12 januari 2019 - 10:00   I   door Redactie

Mogi Bayat begeeft zich sinds kort opnieuw in het Belgische voetballandschap. De in verdenking gestelde zaakwaarnemer was recent zelfs al betrokken bij de terugkeer van Kara Mbodj naar RSC Anderlecht. Al is paars-wit niet van plan om opnieuw zaken te doen met Bayat.

“Onze politiek is duidelijk”, aldus technisch directeur Michael Verschueren in Het Nieuwsblad. “Als een zaakwaarnemer mij wil zien, moet hij eerst een afspraak maken en dan ontmoeten we elkaar buiten het hotel. Dat is niet omdat sommige makelaars nu een slechte naam hebben, maar we willen gewoon rust rond onze ploeg.”

Dat Anderlecht opnieuw zaken doet met Bayat, spreekt Verschueren ook tegen. “Dat is niet waar. Een tijd geleden las ik in de krant dat Nantes Kara wilde terugsturen, waarna ik contact opnam met de speler. Kara bevestigde mij dat hij niet gelukkig was en via zijn makelaar - mijnheer Gilly, welteverstaan - hebben we onderhandeld over een comeback."

"Alleen als andere partij ons verplicht"

"Pas in laatste instantie betrok Nantes Mogi Bayat erbij. Bayat heeft blijkbaar een goeie relatie met hun voorzitter Waldemar ­Kita en vertegenwoordigde de Franse club. Daarom konden we niet anders dan samenzitten, maar we zijn neutraal gebleven. Want laat me duidelijk zijn: Anderlecht doet geen zaken meer met zaakwaarnemers die in verdenking zijn gesteld. Alleen als een andere partij ons verplicht om met die mensen te onderhandelen, doen we dat."

Poll: Verdient Bayat een nieuwe kans?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024