Patrick Janssens over ontslagen Peter Maes: "Dat was het geval met een aantal spelers"

Patrick Janssens over ontslagen Peter Maes:
Dinsdag 10 januari 2017 - 07:21   I   door Redactie

CEO Patrick Janssens blikt in Het Laatste Nieuws nog eens uitgebreid terug op het ontslag van Peter Maes bij Genk. Daar kwam toen veel kritiek op.

"Wij vonden dat het niet goed genoeg ging. En ik denk dat onze voorzitter het goed verwoord heeft: 'we konden niet wachten op het moment dat iedereen zou zeggen: waarom hebben jullie zo lang gewacht om de trainer te ontslaan?' Als je in een managementfunctie zit, moet je een beslissing niet uitstellen tot de hele wereld schreeuwt dat je ze moet nemen. Dan heb je geen management nodig. Dan blijf je beter langs de zijlijn staan of word je analist", stelt Janssens.

"We zijn in dat anderhalf jaar onder Maes zeker gegroeid. Sportief staan we verder dan waar we stonden toen Peter begon en ook de band met de supporters is hersteld. Het is geen verloren periode geweest, maar niet alles liep goed. (denkt na) Als je geïsoleerd werkt, lukt het niet. Dat was ons probleem, we werkten naast mekaar en niet met mekaar."

"Of het op was tussen de spelersgroep en Maes? Met een aantal spelers was dat zeker het geval. Maar we hebben geen referendum gehouden over het al dan niet aanblijven van de coach."

TAGS  I  Patrick Janssens  I   Peter Maes  I   RC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024