Gouden Schoen LIVE: Wullaert en Vanaken winnen belangrijkste trofee

Gouden Schoen LIVE: Wullaert en Vanaken winnen belangrijkste trofee
Woensdag 16 januari 2019 - 22:50   I   door Redactie

Het Gala van de Gouden Schoen is het startschot van de tweede seizoenshelft in de Jupiler Pro League. Hans Vanaken is dé gedoodverfde opvolger van zijn ploegmaat Ruud Vormer. Of gaat er toch nog iemand anders met de trofee aan de haal? Volg het hele gebeuren hier LIVE!

23:00 Vanaken zorgt voor drie op een rij bij Club

Hans Vanaken heeft zoals verwacht de Gouden Schoen bij de mannen in de wacht gesleept. Na Ruud Vormer en José Izquierdo is hij de derde opeenvolgende Club-speler die met de trofee aan de haal gaat.

22:50 Wullaert wint tweede Gouden Schoen

Bij de vrouwen gaat Tessa Wullaert net als twee jaar geleden aan de haal met de Gouden Schoen.

22:31 Leko is Trainer van het Jaar

Ivan Leko is tot Trainer van het Jaar verkozen. Hij haalde het van Philippe Clement en Ricardo Sa Pinto.

22:18 Top 3 Gouden Schoen bekend

Hans Vanaken, Alejandro Pozuelo en Mehdi Carcela maken onder elkaar uit wie met de Gouden Schoen aan de haal gaat.

De plaatsten 4 tot en met 10 zijn al bekend:

4 Edmilson 80 punten

5 Trossard 77

6 Malinovskyi 40

7 Vormer 22

8 Samatta, Luis Garcia 8 punten

10 Mechele 5 punten

22:12 Hazard Beste Belg in het Buitenland

Eden Hazard is opnieuw de Beste Belg in het Buitenland. Hij haalde het onder meer van Thibaut Courtois en volgt zichzelf op op de erelijst.

22:00 Wesley Belofte van het Jaar

Wesley Moraes heeft Club Brugge een tweede prijs opgeleverd. Hij kroonde zich ten koste van Sander Berge en Alexis Saelemaekers tot Belofte van het Jaar.

21:45 Carcela op kop na eerste stemronde

Na de eerste stemronde staat Mehdi Carcela op het hoogste schavotje. Hij bekroont zijn ijzersterke play-offs met veel punten. Hans Vanaken volgt op 25 punten.

1 Carcela 143 punten

2 Vanaken 118

3 Edmilson 80

4Vormer 22

5 Trossard 12

6 Pozuelo 11

7 Mechele 5

8 Trebel, Kalinic, Limbombe 4

21:35 Kalinic is Doelman van het Jaar

Niet Sinan Bolat of Guillermo Ochoa, maar wel Lovre Kalinic is tot Doelman van het Jaar verkozen. De doelman die AA Gent onlangs inruilde voor Aston Villa zakte speciaal af naar België om zijn trofee in ontvangst te nemen.

21:25 Mertens ontvangt eerste Raymond Braine-trofee

Dries Mertens kreeg de eerste Raymond Braine-trofee ooit. Hij is de Belg die het meeste doelpunten ooit maakte in het buitenland. De teller staat momenteel op 130 stuks.

“Dit doet enorm veel met mij", aldus Mertens. Ik word er zelfs een beetje emotioneel van. Mijn papa is heel belangrijk voor mij. Hij staat altijd voor me klaar en ik kan altijd bij hem terecht. Normaal kan ik hier goed mee om, maar als mijn papa naast me staat is het toch iets anders. Dankjewel.”

21:22 Schrijvers maakte goal van het jaar

Het doelpunt van Siebe Schrijvers tegen Antwerp is verkozen tot het mooiste van 2018. De aanvaller van Club Brugge wist met een fenomenale lob iedereen met verstomming te slaan.

21:00 Uitzending start zo meteen

Over een kwartiertje wordt het Gala van de Gouden Schoen op gang geschoten. Op VTM kan je de show volgen. Voor wie het hele gebeuren niet kan volgen op TV: geen nood! Hier houden wij je op de hoogte van alles wat er gebeurt.

20:30 Dries en Kat zijn er

Dries Mertens en Kat Kerkhofs - de special guests - zijn ondertussen ook op de afspraak. Ze stalen meteen de show op de rode loper. Daar kom je hier meer over te weten.

20:22 Saelemaekers zegezeker

Wie wél een speech heeft voorbereid, is Alexis Saelemaekers. Hij komt in aanmerking om Belofte van het Jaar te worden. "Ik heb al een speech klaar, in het geval dat ik win", verklapte de Anderlecht-speler.

20:15 Vanaken is niet voorbereid

Hans Vanaken heeft op de rode loper toegegeven dat hij geen speech heeft voorbereid. "Je weet uiteraard wel wie je wil bedanken op zo'n moment, maar een speech heb ik niet voorbereid. Zoiets komt wel vanzelf."

Poll: Wie is jouw favoriet om de Gouden Schoen te winnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024