Club Brugge moet nu écht vrezen: "Vanaken naar Benfica"

Club Brugge moet nu écht vrezen:
Vrijdag 18 januari 2019 - 12:34   I   door Redactie

Hans Vanaken veroverde woensdagavond in Puurs de Gouden Schoen. De beste speler van het jaar 2018 wil niet per se weg bij Club Brugge, maar mogelijk brengt zijn individuele trofee daar toch verandering in.

Volgens analist Aad de Mos is Vanaken klaar voor een stap hogerop en moet Club vrezen voor een vertrek van zijn spelmaker. "Vanaken moet op zoek naar een club die op de helft van de tegenstander speelt. Een club die aanvallend voetbalt, waar hij in de kleine ruimte met zijn individuele acties zijn ding kan doen", aldus de Nederlander in Het Laatste Nieuws.

"Kijk naar die goal op stage tegen PSV, dat was fenomenaal. Ik denk aan clubs net onder de absolute top. Zo heb je in Spanje bijvoorbeeld Betis of in Engeland Watford. Benfica in Portugal. Wolfsburg, Hoffenheim of Mönchengladbach zijn ook ideale ploegen voor Hans."

Tottenham en Arsenal

En volgens de Mos mag Vanaken van nog veel meer dromen. "Stel dat hij straks doorbreekt als Rode Duivel - en dus een vaste plaats weet af te dwingen - dan zijn ook Tottenham en Arsenal geschikt. Hij kan ook in Brugge blijven, maar het is toch fijn om later tegen je kleinkinderen te kunnen zeggen dat je ook in Spanje of Engeland hebt gespeeld."

Poll: Zou Vanaken meedraaien bij een ploeg als Benfica?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica  I  Real Betis  I  Arsenal  I  Tottenham  I  Rode Duivels

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022