Standard wint in extremis nog van Kortrijk, VAR eist hoofdrol op

Zaterdag 19 januari 2019 - 19:53   I   door Redactie

Standard heeft het nieuwe jaar ingezet met een overwinning. De Rouches hadden in eigen huis de handen vol met KV Kortrijk, maar via Luyindama pakten ze in blessuretijd alsnog de drie punten.

Tijdens de eerste helft was Standarfd duidelijk baas, maar het wist zijn overwicht niet om te zetten in een doelpunt. Kortrijk sloeg rond het halfuur genadeloos toe: Chevalier ontbond zijn duivels en maakte er plots 0-1 van. Een ijskoude douche voor Michel Preud'homme en zijn troepen.

Na rust deed Standard er alles aan om voor de ommekeer te zorgen. Het had daar uiteindelijk de VAR voor nodig. De thuisploeg kreeg een lichte, maar  terechte strafschop en Renaud Emond deed zijn ding: 1-1.

Luyindama zorgt voor drie punten

Bij 1-1 leek het uiteindelijk ook te blijven, ware het niet dat Christian Luyindama daar in blessuretijd anders over besliste. Hij bezorgde Standard de zege door nog tot scoren te komen. 2-1 en drie belangrijke punten voor De Rouches.

Poll: Verdiende zege?