Rutten begint met valse noot: AA Gent verslaat 10-koppig Anderlecht

Rutten begint met valse noot: AA Gent verslaat 10-koppig Anderlecht
Zondag 20 januari 2019 - 19:52   I   door Redactie

AA Gent heeft de eerste topper van het jaar in de Jupiler Pro League gewonnen. In de eigen Ghelamco Arena won het met het kleinste verschil van RSC Anderlecht. Na rood voor Francis Amuzu maakte Alexander Sorloth de enige treffer van de avond.

Tijdens de eerste helft ging het spel goed op en neer. Zowel Gent als Anderlecht kreeg kansen, maar Thomas Kaminski en Thomas Didillon hielden hun netten proper. De stand aan de rust was logischerwijze dan ook nog 0-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Het kon alle kanten op, maar op doelpunten was het lange tijd wachten. Het venijn zat in de staart van de topper. Vlak nadat Francis Amuzu tegen zijn tweede gele kaart aanliep, opende Alexander Sorloth de score. De Gentse winteraanwinst kopte de bal tegen de netten en Anderlecht lag knock-out tegen het canvas.

Rutten begint met valse noot

Ivan Santini kreeg nog een wenkende kans, maar hij trapte recht in de handen van Kaminski. Gent hield stand en boekt zo een belangrijke overwinning. Fred Rutten begint met een valse noot aan zijn avontuur bij Anderlecht.

Poll: Zal Anderlecht play-off 1 halen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024