Vandenbempt legt gigantisch probleem bij Club Brugge bloot

Vandenbempt legt gigantisch probleem bij Club Brugge bloot
Maandag 21 januari 2019 - 11:02   I   door Redactie

Club Brugge wist het nieuwe jaar niet geweldig in te zetten. Het verloor zondag met 0-1 van Sporting Charleroi en telt nu al tien punten minder dan leider KRC Genk. Bij Club waren ze na het pijnlijke verlies niet te spreken over de speelwijze van Charleroi en de beslissingen van scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Peter Vandenbempt zet Club Brugge echter meteen op zijn plaats. "Er werd achteraf ook een beetje geklaagd over de aanpak van Charleroi - die verdedigend was, een beetje viriel en met veel tijd winnen - en de scheidsrechter. Maar dat is toch een beetje naast de kwestie, vind ik", klinkt het bij Sporza.

"Club Brugge ging bijvoorbeeld in de Champions League in Dortmund ook massaal verdedigen en zwaaide zichzelf nadien veel lof toe voor dat ene punt. Voorts had rood voor Dennis gemoeten. Dan was er wat handspel van Angella, waarvoor Club een penalty wou. Maar dat was volgens mij vergelijkbaar met dat handspel van Vormer in de titelmatch op Standard. Dat is toen ook niet bestraft."

"Veel technische fouten bij Club Brugge in de opbouw"

"Neen, het lag aan Club Brugge zelf. Dat in een betere tweede helft ook nog eens genoeg kansen had om zelf nog te winnen", vervolgt Vandenbempt. "Het is inderdaad opmerkelijk dat Leko in een thuiswedstrijd met Schrijvers op de bank begint en dus voor maar 1 echte spits koos en een extra middenvelder. Maar vooral - en dat had dan niets te maken met de keuze van Leko - waren er veel technische fouten bij Club Brugge in de opbouw. Zeker in de eerste helft. Veel balverlies, doelloos gedribbel. De trainer heeft zich daar ook aan geërgerd. Met spelers die individueel onder hun niveau bleven."

En aan die zaken is de nederlaag van Club volgens Vandenbempt dan ook te wijten. "Dat zijn de oorzaken en dat was inderdaad een verrassing. En toch ook een beetje schrikken bij de start van het nieuwe jaar. Als je naar de cijfers kijkt, heeft Club Brugge nu al 2 keer meer verloren dan over de hele reguliere competitie vorig seizoen. Die onaantastbaarheid in eigen huis is het toch ook een beetje kwijtgeraakt met 2 thuisnederlagen al. Dan zet je jezelf flink onder druk in de strijd om de titel."

Poll: Is Club Brugge zijn onaantastbaarheid in eigen huis kwijt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Charleroi

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024