Rechtstreekse concurrent meldt zich bij RSCA: 'We willen Morioka'

Rechtstreekse concurrent meldt zich bij RSCA: 'We willen Morioka'
Vrijdag 25 januari 2019 - 08:33   I   door Redactie

Ryota Morioka is overbodig bij RSC Anderlecht, maar het is nog maar de vraag of hij tijdens deze transferperiode nog een nieuwe club gaat vinden. Paars-wit wil Morioka liefst aan een buitenlandse club verkopen, terwijl de Japanner zelf eerder wat voelt voor een verhuis naar... Sporting Charleroi.

Het is Charleroi menens om Morioka weg te halen bij AnderlechtDe Zebra's zien in de spelmaker een ideale opvolger voor de naar FC Pyramids vertrokken Cristian Benavente. Toch is het nog niet zeker of Morioka wel naar Mambourg zal verhuizen.

"De zaak is echter complex", waarschuwt Het Nieuwsblad"Ten eerste omdat de omstreden manager Mogi Bayat via Charleroi in het dossier wordt betrokken. Ten tweede omdat Anderlecht nog 3 miljoen vraagt voor de nummer 10, terwijl die nochtans van Rutten te horen kreeg dat hij niet veel meer zal spelen."

Anderlecht vreest dat Morioka gaat ontploffen

"Paars-wit wil Morioka liefst meteen verkopen, maar Charleroi wil hem eerst huren. Daarnaast vreest RSCA ook dat Morioka op Mambourg nog gaat ontploffen en dat net hij Anderlecht alsnog uit Play-off 1 kan houden. Daarom slijten de Brusselaars de spelverdeler liever in het buitenland."

"Helaas wees Morioka al voorstellen uit China en Qatar af en vindt hij Charleroi wel een interessante uitdaging. Vooral omdat coach Felic Mazzu hem echt wil en de Zebra's een team hebben om Play-off 1 te halen. De kans is ­reëel dat dit dossier nog aansleept tot de laatste dag van de wintermercato", besluit de krant.

Poll: Moet Anderlecht Morioka naar Charleroi laten gaan?

TAGS  I  Charleroi  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024