Ivan Leko maakt zich niet populair bij Club Brugge

Ivan Leko maakt zich niet populair bij Club Brugge
Vrijdag 25 januari 2019 - 22:05   I   door Redactie

Ivan Leko is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van Club Brugge. De zaken lopen dit jaar iets minder vlot dan vorig seizoen, toen de Kroaat meteen de titel veroverde met zijn ploeg.

Het is verschillende analisten al opgevallen dat het niet meer dezelfde Leko is die in het Jan Breydelstadion in dug-out zit. Heeft het te maken met het voetbalschandaal waarin Leko werd genoemd of ligt het eerder aan de magere resultaten of het uitblijven van een nieuw contract? Niemand kan het zeggen.

Eén ding is duidelijk: Leko lijkt zenuwachtiger dan anders. En nu maakte hij zich ook niet echt populair bij zijn groep. De Kroaat toonde zich op zijn persconferentie in aanloop naar het duel tegen KV Oostende kritisch voor zijn aanvaller Wesley Moraes.

De 22-jarige Braziliaan staat al droog sinds 6 november, toen hij scoorde op het veld van AS Monaco. “We trainen drie à vier keer extra individueel met hem per week. Wesley is heel belangrijk voor ons en heeft een uniek profiel in Europa, maar het klopt dat hij te weinig scoort", sakkert Leko bij Het Nieuwsblad.

"Al 30% beter geworden"

Al roept de Club-trainer ook wel verzachtende omstandigheden in als excuus. "Hij is nog jong. Vergelijk hem nu met twee jaar geleden, en je constateert dat hij al 30 procent beter geworden is", besluit Leko.

Poll: Is dit een verstandige zet van Leko?

TAGS  I  Club Brugge  I  v24

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022