'Mogi Bayat maakt opmerkelijke comeback bij Anderlecht'

'Mogi Bayat maakt opmerkelijke comeback bij Anderlecht'
Zaterdag 26 januari 2019 - 07:37   I   door Redactie

Mogi Bayat begeeft zich de jongste tijd steeds vaker onder de mensen. De spelersmakelaar zat een hele tijd in de cel voor zijn aandeel in het uitgelekte voetbalschandaal, maar ondertussen dook hij alweer op bij Sporting Charleroi en in het Jan Breydelstadion van Club Brugge - in het gezelschap van zijn broer en Charleroi-CEO Mehdi Bayat.

Nu staat Mogi Bayat ook voor een opmerkelijke terugkeer naar Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad staat het zo goed als vast dat de spelersmakelaar zondag het duel tussen Anderlecht en KAS Eupen zal bijwonen.

"Paars-wit wil na de zaak Propere Handen weliswaar geen zaken meer doen met de omstreden makelaar, maar Bayat wil zich ook niet (langer) verstoppen. Om die reden was Mogi ook al present op de jongste twee wedstrijden van Charleroi tegen Standard en Club Brugge. Al blijft dat natuurlijk de club van zijn broer Mehdi, aan wiens zijde hij altijd welkom is", schrijft de krant.

Niét naast Coucke

Een terugkeer in het Constant Vanden Stockstadion zou wel opmerkelijk zijn. "Zijn comeback op de tribunes van Anderlecht zou een pak gevoeliger liggen. Bij paars-wit is hij eigenlijk persona non grata nadat hij twee maanden in de cel zat onder verdenking van witwaspraktijken. Toch kreeg Mogi na zijn vrijlating geen beroepsverbod. Hij mag dus gewoon werken en wedstrijden bijwonen, ook in het Astridpark."

"Als het zover komt, zal Bayat zich wel ophouden in het gezelschap van het bestuur van Eupen, met wie hij ook nog goeie banden heeft. De kans dat Mogi op de viptribune in de buurt van Marc Coucke zal zitten, is ­nihil. Al is het voor Anderlecht ook noodzakelijk om soms contact te hebben met Bayat, omdat hij nog veel Brusselse spelers - zoals Trebel, Kums, Kara en Appiah - vertegenwoordigt", besluit HNB.

Poll: Vind jij het kunnen dat Bayat al opnieuw matchen bijwoont?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen  I  Charleroi  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024