AA Gent wint van Vanderhaeghe na pareltje van De Smet

AA Gent wint van Vanderhaeghe na pareltje van De Smet
Zondag 27 januari 2019 - 21:51   I   door Redactie

KV Kortrijk en AA Gent waren de laatste twee teams die op speeldag 23 van de Jupiler Pro League in actie kwamen. Na een onderhoudende pot voetbal ging Gent uiteindelijk met de drie punten aan de haal. Youngster Thibault De Smet kroonde zich tot matchwinnaar.

Het duel in het Guldensporenstadion was nog maar goed en wel op gang getrapt of de bezoekers stonden al 0-1 voor. Een alerte Jonathan David toonde zich scherp in de grote rechthoek en trapte een afvallende bal voorbij Sebastien Bruzzese. Kortrijk reageerde snel, want op het kwartier hing Idir Ouali de bordjes al opnieuw in evenwicht.

Na de pauze bleef het een hele poos 1-1. Gent-coach Jess Thorup greep in en gooide Giorgi Chakvetadze én nieuwkomer Roman Bezus in de strijd. Zij brachten schwung in de ploeg en dat resulteerde al gauw in een goal. Jonkie Thibault De Smet sneed vanop links naar binnen en trapte de bal vervolgens fraai in de kruising: 1-2.

Gent speelt match slim uit

In de slotfase probeerde KVK de bakens nog te verzetten, maar Gent speelde het slim en haalde het tempo zo vaak als mogelijk uit het spel. Het bleef 1-2 en zo winnen De Buffalo's van hun ex-trainer Yves Vanderhaeghe.

Poll: Een verdiende zege voor AA Gent?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024