'Géén buitenspel bij fel besproken winning goal van Anderlecht'

'Géén buitenspel bij fel besproken winning goal van Anderlecht'
Maandag 28 januari 2019 - 18:47   I   door Redactie

Er was zondagavond veel te doen over het winnende doelpunt van Ivan Santini in Anderlecht-Eupen. Uit de herhalingen bleek dat Ivan Obradovic, de man die de assist gaf, profiteerde van zijn buitenspelpositie om de bal op te pikken en vervolgens voor te zetten. Opmerkelijk genoeg greep de VAR niét in.

"Anderlecht had meeval dat zijn tweede goal niet werd afgekeurd voor buitenspel door de VAR. Ik vind het totaal onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat zo'n overduidelijk buitenspel niet wordt opgemerkt. Daar kan ik echt kop noch staart aan krijgen", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

Volgens sommigen was er evenwel geen sprake van buitenspel bij de fase van het doelpunt. "Er zijn er die nu nog willen uitleggen dat het een andere fase was. Dat is een beetje technisch, maar het houdt echt geen steek", benadrukt Vandenbempt. "Zo'n flater is echt doodzonde, want het is koren op de molen van de eeuwige criticasters van het systeem van de VAR."

"Zeer goed weekend voor de VAR"

"Terwijl het net echt een zeer goed weekend was voor de VAR. Misschien iets minder voor de scheidsrechters, die net iets te veel verkeerde beslissingen namen. Maar wel voor de VAR met een handvol goeie tussenkomsten, die een correcter verloop van de wedstrijd hebben verzekerd", besluit de commentator.

Poll: Had dit doelpunt afgekeurd moeten worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024