'Coucke bemoeit zich en rondt verrassende transfer af bij RSCA'

'Coucke bemoeit zich en rondt verrassende transfer af bij RSCA'
Woensdag 30 januari 2019 - 18:00   I   door Redactie

Indien mogelijk houdt Marc Coucke zich het liefst op het achterplan wat betreft transferzaken. De voorzitter van RSC Anderlecht stelde niet voor niets Michael Verschueren en Frank Arnesen aan om in-en uitgaande deals te regelen. Al heeft Coucke zich nu toch nog eens moeten moeien.

Omdat er maar geen oplossing in de maak leek voor Ryota Morioka, heeft Coucke eigenhandig voor een doorbraak in het dossier gezorgd. Sudpresse meldt dat de RSCA-preses tot een vergelijk is gekomen met Sporting Charleroi.

De Zebra's maakten enkele dagen geleden al duidelijk dat ze in Morioka een geschikte vervanger zien voor de vertrokken Cristian Benavente. Anderlecht hield in eerste instantie het been stijf omdat het Morioka liefst niet naar een concurrent voor play-off 1 zag vertrekken.

Uitleenbeurt met aankoopoptie

Na een tussenkomst van Coucke zijn de plooien gladgestreken en is er toch een akkoord bereikt met Charleroi. Ietwat verrassend, want een transfer naar De Carolo's leek al zo goed als volledig van de baan. Morioka maakt het seizoen op uitleenbasis vol op Mambourg en Charleroi bemachtigde een aankoopoptie van 1,5 miljoen euro.

Poll: Is dit de beste oplossing voor alle betrokken partijen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024