Omstreden VAR uit Club-Gent onthult: "Ze hadden een penalty moeten krijgen"

Omstreden VAR uit Club-Gent onthult:
Dinsdag 05 februari 2019 - 07:00   I   door Redactie

De omstreden videoref Kris Bellon heeft toegegeven dat Club Brugge een penalty had moeten krijgen tegen AA Gent (1-1). Ook scheidsrechter Bram Van Driessche geeft dat nu toe.

"Ik zat ernaast", bekent Bellon eerlijk in Het Laatste Nieuws. "Bram stond heel dicht op de fase en gaf duidelijk aan dat het geen fout was. Ik trapte in de val om elementen te vinden die zijn beslissing staafden. Verstraete had niet de bedoeling om Vanaken te torpederen, maar maakte zich net klein om hem te ontwijken. Eens in de lucht kon Verstraete natuurlijk niet meer stoppen."

"Toen we inzoomden met de camera van achter het doel zagen we wel dat Verstraete hem onderuit ramde en dat ik de ref beter niet had gevolgd", vervolgt Bellon. "Ik ga niet tegen windmolens vechten: het moest penalty zijn. We waren heel geconcentreerd bezig, maar die laatste twintig minuten was het de ene fase na de andere. Ik had het gewoon simpel moeten houden en aan Bram moeten zeggen om de fase te bekijken."

"Misschien stond ik er té dicht op", reageert ref Van Driessche. Ik focuste me vooral op de bal. Die was bij Bronn, zo verloor ik Verstraete en Vanaken uit het oog. Toen ik de beelden terugzag, wist ik dat ik fout zat en dat Club een strafschop verdiende. De videoref volgde mijn interpretatie en vroeg ook geen 'on field review'. Maar ik steek me niet weg achter de VAR

Poll: Vind jij dat Club een strafschop had verdiend?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  v24

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022