'Fred Rutten gaat Anderlecht alweer verlaten'

'Fred Rutten gaat Anderlecht alweer verlaten'
Vrijdag 08 februari 2019 - 15:03   I   door Redactie

Fred Rutten moet RSC Anderlecht in play-off 1 zien te krijgen en - als het mogelijk is - met KRC Genk, Standard en Club Brugge om de titel gaan strijden. Al is het maar de vraag of de Nederlandse oefenmeester ook volgend seizoen nog aan het roer zal staan bij paars-wit...

Volgens het Nederlandse Veronica Inside is Rutten immers slechts een tussenpaus voor de Brusselse club. Na afloop van dit seizoen zouden Anderlecht en de trainer uit elkaar gaan en zou er iemand anders komen. Vrijdag woonde een journalist van Veronica Inside de wekelijkse persconferentie van paars-wit bij om Rutten aan de tand te voelen over zijn contract.

“Kijk, met de directie hebben we samen goede afspraken gemaakt”, ontweek Rutten volgens Het Nieuwsblad de vraag. “Maar de inhoud van dat soort zaken wordt bij clubs nooit vrijgegeven. Dus zullen geruchten en interpretaties er altijd zijn. Wij weten exact welke afspraken werden gemaakt. Dat de buitenwereld daarover speculeert, positief of negatief, dat is eigen aan het vak. Zo komen geruchten de wereld in en daar heb ik geen problemen mee.”

"Ik werk hier met heel veel plezier"

Spijt heeft Rutten overigens ook niet van zijn keuze voor Anderlecht. “Nee, ik werk hier met heel veel plezier. Wanneer je op zo’n moment instapt bij een hele grote club zoals Anderlecht, dan weet je dat alles niet gepolijst is. Anders hadden ze mij niet gevraagd, dan hadden ze de vorige coach wel gehouden. Dat weet je en dan probeer je daar normaal mee om te gaan en probeer je te zorgen voor een ommezwaai. En daar zijn wij mee met z’n allen heel hard mee bezig.”

Poll: Zal Rutten volgend seizoen nog trainer van Anderlecht zijn?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024