Samatta trapt sterk Genk voorbij Standard; Club volgt nu op 12 punten

Samatta trapt sterk Genk voorbij Standard; Club volgt nu op 12 punten
Vrijdag 08 februari 2019 - 22:20   I   door Redactie

KRC Genk heeft vrijdagavond zijn titelambities nog wat extra kracht bijgezet. De fiere leider won dankzij twee doelpunten van topschutter Aly Samatta met 2-0 van Standard. De ploeg van Philippe Clement telt nu 12 punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge, dat zondagnamiddag nog in actie komt.

In de openingsfase was het aftasten geblazen langs beide kanten. Het tempo lag niet bepaald hoog en Genk en Standard waren duidelijk niet van plan om gek te doen of risico's te nemen.

Gaandeweg werd Genk de betere ploeg en in de slotfase van de eerste helft duwde het Standard terug. Trossard was dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging met links stierf op de dwarsligger. De stand aan de rust: 0-0.

Samatta doet het

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Standard was niet bij machte om de match in handen te nemen en Genk bleef rustig zoeken naar het openingsdoelpunt. Dat viel na een dik uur spelen. Ochoa kon het schot van Trossard nog pareren, maar in de rebound trof de goed gevolgde Samatta wél raak: 1-0.

In de slotfase probeerde Standard de bakens nog te verzetten, maar dat lukte niet meer. Integendeel, het was Genk dat er na een rake counter nog 2-0 van maakte via - alweer - Samatta. Genk zag Trossard nog uitvallen met een op het eerste zich pijnlijke blessure, maar doelpunten vielen er niet meer. 

 

Poll: Gaat Genk kampioen worden?

TAGS  I  KRC Genk  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024