'Pozuelo grijpt drastisch in en wil contract bij KRC Genk verbreken'

'Pozuelo grijpt drastisch in en wil contract bij KRC Genk verbreken'
Maandag 11 februari 2019 - 12:40   I   door Redactie

Alejandro Pozuelo lijkt KRC Genk in de komende dagen te verlaten. De Spaanse spelmaker heeft een aanbod van de Canadese club Toronto op zak en wil zelf maar wat graag naar Major League Soccer (MLS) verhuizen.

Ondanks het feit dat Pozuelo in januari nog verkondigde dat hij de sportieve uitdaging met Genk - de titel veroveren - interessanter vond dan een riant aanbod uit het Midden-Oosten, liggen de kaarten nu plots helemaal anders.

Pozuelo traint, makelaar praat met Genk

Pozuelo wil weg en doet er alles aan om zijn zin te krijgen. Zondag zorgde hij voor opmerkelijke taferelen bij Genk. Hij zakte af naar de training, in het bijzijn van zijn makelaar.

Terwijl Pozuelo trainde, bleef de makelaar van de middenvelder binnen om met het bestuur van Genk te onderhandelen over een vertrek. Opmerkelijk, maar het toont wel aan dat het Pozuelo menens is om te vertrekken. Benieuwd of Genk zal meewerken...

Update 11/2 - 9:00

Mogelijk blijft Pozuelo nu toch nog even bij Genk. De Limburgse club probeert zijn spelmaker ervan te overtuigen om tot in mei te blijven. "Een mogelijk compromis zou een transfer vlak na het seizoen kunnen zijn. Mogelijk voor (iets) minder dan acht miljoen", meldt Het Nieuwsblad.

"Eind mei zou nog maar een derde van het reguliere MLS-seizoen zijn afgewerkt, de play-offs starten er zelfs pas in oktober. Het was gisteren nog onduidelijk of Toronto FC bereid zou zijn om mee te stappen in dat verhaal."

Update 11/2 - 12:40

Het gaat van kwaad naar erger. Het Laatste Nieuws meldt dat Pozuelo per se weg wil bij Genk en niet meer op andere gedachten te brengen is. De Spanjaard dreigt nu zelfs met contractbreuk als het Limburgse bestuur niet wil meewerken aan een transfer.

"Volgens de entourage van Pozuelo is de clausule in het contract van de middenvelder, die stipuleert dat hij voor een bedrag van acht miljoen kan vertrekken, nooit officieel geschrapt. In het kamp Pozuelo klinkt het dat Genk in een juridische strijd geen poot heeft om op te staan, maar de club weigert wel om de transfer naar Toronto te officialiseren", schrijft de krant.

Wachten tot mei is geen optie voor 'Pozo'

"Daarom is Pozuelo van plan zijn contract eenzijdig te verbreken als Genk hem niet laat gaan. Een constructie waarbij Racing Genk Pozuelo tot mei in België zou houden en hem dan naar Toronto zou laten vertrekken voor minder dan acht miljoen werd in Canada van tafel geveegd. Zij willen hem nu als vervanger van Sebastian Giovinco of niet."

Poll: Zal Pozuelo het seizoen bij Genk uitdoen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Toronto

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024