'Rutten ligt zwaar overhoop met deze belangrijke RSCA-speler'

'Rutten ligt zwaar overhoop met deze belangrijke RSCA-speler'
Woensdag 13 februari 2019 - 07:36   I   door Redactie

Fred Rutten staat nog maar een paar weken aan het roer bij RSC Anderlecht, maar de Nederlander heeft het allesbehalve makkelijk om zijn stempel te drukken. Zo ligt hij nu zelfs al overhoop met één van de belangrijkste spelers bij paars-wit: Adrien Trebel.

Trebel is alweer geblesseerd, maar zit een meningsverschil tussen de Fransman en zijn trainer ook voor iets tussen. "Die knieblessure ligt ook aan de basis van de ruis tussen Trebel en Rutten", schrijft Het Nieuwsblad. "Op winterstage begin januari maakte de aanvoerder zijn comeback nadat hij enkele weken intensief had gerevalideerd na een operatie aan zijn buikspieren. In Spanje stond hij ook 64 minuten op het veld tegen Hoffenheim en na een sterke prestatie won Anderlecht met 2-3."

"Twee dagen later stond er echter opnieuw een oefenmatch op het programma, tegen de Duitse tweedeklasser Heidenheim. In overleg met de medische staf achtte Trebel het toen beter om te rusten. Zijn lichaam was nog niet gewoon aan een snelle opeenvolging van wedstrijden en hij wilde geen risico's nemen."

"Rutten verplichtte Trebel om in te vallen"

Het Nieuwsblad weet dat Rutten daar toen niet mee wilde instemmen. "Rutten wilde tonen wie de baas was. Hij geeft aan niemand een voorkeursbehandeling en verplichtte Trebel om in te vallen na 76 minuten. Die luisterde en maakte zelfs de 2-1-aansluitingstreffer, maar daarbij blesseerde hij dus zijn knie."

"Meteen wees Trebel de coach aan als schuldige. Onderzoek toonde nochtans geen ernstige blessure aan, maar een maand later is het probleem nog altijd niet opgelost.""Sindsdien is er een vertrouwensbreuk tussen Trebel en Rutten. De coach noemt de Fransman nu zelfs geregeld 'Rebel' in plaats van Trebel. Of: Hij die altijd de baas wil spelen."

Poll: Is Rutten de juiste coach voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024