‘Club Brugge moet ingrijpen na nieuw conflict tussen Leko en topspeler’

‘Club Brugge moet ingrijpen na nieuw conflict tussen Leko en topspeler’
Woensdag 13 februari 2019 - 19:22   I   door Redactie

Club Brugge is niet bepaald geweldig aan het nieuwe jaar begonnen. De regerende landskampioen presteert erg wisselvallig en bovendien ligt ook trainer Ivan Leko onder vuur. Eerst was er een conflict met Ruud Vormer, afgelopen zondag uitte ook Wesley Moraes zijn ongenoegen toen hij gewisseld werd. Een probleem.

 “Je kunt als coach afspraken maken, maar dat wil niet zeggen dat de spelers in the heat of the moment hun emoties ook zomaar kunnen bedwingen”, aldus mental coach in de sport, Kris Perquy, bij Het Nieuwsblad. “Je kunt van een trainer niet verwachten dat hij het gedrag van elke speler beheerst."

Volgens Perquy moet de blauw-zwarte top wel snel ingrijpen. "De mental coach van Club Brugge zou een individueel gesprek met Wesley kunnen hebben over het beheersen van zijn emoties, maar ik vind niet Leko er nog veel aandacht aan moet schenken. Als club zou je naar buiten toe kunnen zeggen dat emoties nu eenmaal bij het voetbal horen."

"Vormer zou met Wesley kunnen praten"

Een speler dwingen om zijn excuses aan te bieden, vindt Perquy geen goed idee. “Als coach of club Wesley dwingen tot excuses omdat Vormer dat vorige week heeft gedaan, lijkt me niet verstandig. Vormer zou als aanvoerder wel met zijn ploegmakker kunnen praten en hem adviseren dat spontaan te doen. Dit incident relativeren lijkt met de verstandigste strategie, anders dreig je nog meer polemiek te creëren.”

Poll: Moet Club Brugge zijn spelers op het matje roepen na dit gedrag

TAGS  I  Club Brugge  I  v24

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024