KRC Genk wordt volledig onthoofd: 'Al deze spelers willen weg'

KRC Genk wordt volledig onthoofd: 'Al deze spelers willen weg'
Woensdag 13 februari 2019 - 20:01   I   door Redactie

KRC Genk staat op het punt om zijn absolute draaischijf kwijt te spelen. Alejandro Pozuelo wil zijn huidige werkgever verlaten en bij Toronto in Canada aan de slag gaan. Het vertrek van ‘Pozo’ kan straks voor een domino-effect zorgen in de Luminus Arena.

Na afloop van dit seizoen dreigt Genk immers volledig onthoofd te worden. Verschillende sterkhouders gaven hun woord aan het bestuur van de Limburgse club en bevestigden dat ze minstens tot het einde van dit seizoen in de Luminus Arena zouden blijven voetballen.

Van Trossard over Berge tot Maehle

De sportieve ambitie primeert bij de volwassen Genkse kern, maar dat neemt niet weg dat de meeste spelers hoger mikken en van plan zijn om een stap hogerop te zetten. Zo willen Leandro Trossard, Aly Samatta, Sander Berge, Ruslan Malinovskyi, Joakim Maehle en Joseph Aidoo allen naar een grotere competitie.

(Lees verder onder de foto)

Wie weet kan het Genkse bestuur bij een Belgische landstitel - en de bijhorende Champions Leaguecampagne - nog enkele van die spelers overtuigen om langer te blijven, maar ze blijven zeker en vast niet allemaal.

Wat met Clement?

Tot slot rest er een mogelijk nog belangrijkere vraag: wat met Philippe Clement? Hij is de architect van het huidige succes, maar wordt her en der al genoemd als potentiële opvolger van Ivan Leko. Het contract van de Kroaat loopt af en Club Brugge zou niet op voorhand ‘neen’ zeggen tegen een hereniging met Clement. Wordt vervolgd…

Poll: Zal Genk zijn kern naar volgend seizoen toe kunnen samenhouden?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024