Vandenbempt haalt uit: “Het is triest en ronduit ergerlijk”

Vandenbempt haalt uit: “Het is triest en ronduit ergerlijk”
Vrijdag 15 februari 2019 - 23:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt volgt het voetbal in de Jupiler Pro League op de voet. Groot was zijn verbazing dan ook toen Cercle Brugge bekendmaakte dat het vanaf heden met gokkantoor als sponsor op zijn shirt zal spelen.

“De keuze was niet evident geweest en de Vereniging had zich afgevraagd of het ethisch te verantwoorden was. En had daar vreemd genoeg “ja” op geantwoord. Mogelijk zit er na het huwelijk met een duistere Rus uit ­Monaco al wat rek op de groen-zwarte ethiek”, aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

“Cercle wilde als ­geëngageerde Vereniging niet aan de zijlijn blijven staan in de strijd tegen excessen in de gok­industrie. Bravo! Of publiciteit maken voor het ongewenste product de juiste manier is, daar denk ik nog even over na. De (jeugd)spelers van Cercle kregen meteen een verbod om aan de spelen van de sponsor mee te doen, de coaches en andere leden van de Vereniging werd het “gevraagd”. Meneer Napoleon vond het allemaal oké, hij weet wel beter.”

"Niet heiliger dan de paus"

“Voor een goed begrip: Cercle verdient voor zijn keuze niet meer kritiek dan die andere veertien clubs uit ons voetbal, of de KBVB of de Pro League, het is die trieste poging om ze te vergoelijken die ronduit ergerlijk was. Ze moeten ondanks hun katholieke achtergrond niet heiliger zijn dan de paus. Het mag, maar het moet niet”, besluit de commentator.

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  Vandenbempt

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024