Degryse weet het zeker: "Zij worden kampioen"

Degryse weet het zeker:
Zaterdag 16 februari 2019 - 07:10   I   door Redactie

Marc Degryse twijfelt niet meer. Volgens de analist is de titelstrijd al gestreden. Hij verwacht ook dat Alejandro Pozuelo bij Genk zal blijven.

"Ik ga ervan uit dat Pozuelo zondag aan de aftrap komt. En al zeker na zijn invalbeurt tegen Slavia Praag. Als Clement 'Pozo' in Brugge achter de hand houdt, verklaar ik Philippe helemaal gek. Fucking hell, zeg, wat was Pozuelo goed tegen Praag. Bij wijze van spreken voetbalde hij nooit beter voor Genk. Hoe raar is dát? Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat Pozuelo zichzelf met de rug tegen de muur heeft gezet", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. 

"Ik denk dat hij blijft. Genk lijkt me over een waterdicht contract te beschikken, Toronto wil geen speler aantrekken langs de juridische weg, en de makelaar van Pozuelo bluft als hij stelt toch contractbreuk te plegen. Om naar China te kunnen? Pozuelo wíl helemaal niet naar China, hij wil naar Toronto. Nu die deur dichtgaat, zullen hij en Genk de komende drie maanden samen moeten zien te overleven."

Zondag is er de ultieme topper tussen Club Brugge en Genk. "Ik ben nieuwsgierig met welk plannetje Clement naar Brugge komt. Vorig seizoen probeerde hij een soort 4-4-2 met Ndongala als tweede spits. Clement zal toch een antwoord moeten bedenken voor de flanken van Club. Als Vanaken centraal geen aanspeelpunt heeft, gaat-ie naar de buitenkant. De sleutel van de topper ligt op de vleugels: Trossard en Maehle versus Diatta en Mata. Maar Clement heeft dit seizoen bewezen dat hij meestal de oplossingen vindt in tactische vraagstukken."

"Het is al beslist"

"Hij brengt met betere spelers de bevestiging van wat-ie liet zien met Waasland-Beveren. Hij zal Leko ongetwijfeld voor uitdagingen stellen, zondag. En dan is het uitkijken of onze Kroatische vriend net als tegen Salzburg op de juiste knoppen duwt. De druk ligt bij hem. Club Brugge moét winnen. Zo niet is het voorbij. Maar eigenlijk is het al voorbij...Genk is de beste, en zij zouden de verdiende kampioen zijn." 

Poll: Denk jij ook dat Genk kampioen wordt?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  v24

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024