Kogel is door de kerk: Erg slecht nieuws voor Anderlecht

Kogel is door de kerk: Erg slecht nieuws voor Anderlecht
Dinsdag 19 februari 2019 - 22:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft in de aanloop naar Club Brugge heel slecht nieuws gekregen over Landry Dimata. De kans is bijzonder klein dat de spits tegen blauw-zwart in actie zal komen.

Sterker nog: het seizoen van Dimata lijkt voorbij. De aanvaller is nochtans belangrijk voor RSCA, maar hij sukkelt met een kraakbeenletsel. De enige goeie optie voor Dimata is een ingrijpende operatie, zo schrijft Het Nieuwsblad.

"Anderlecht heeft nu drie opties. Keuze één: Dimata blijft dankzij een aangepast trainingsprogramma voetballen, maar dat zal dan met pijn zijn en het kan zijn latere carrière schaden. Keuze twee: Dimata ondergaat een lichte operatie zoals Kara vorig jaar. Daardoor mist hij de rest van het seizoen, maar kan hij in ­juni opnieuw fit zijn voor de hervatting. Alleen geeft deze ingreep geen honderd procent zekerheid op volledige genezing. Of keuze drie: Dimata ondergaat een meer diepgaande operatie en zal meerdere maanden out zijn. Dat is de beste optie voor zijn gezondheid", aldus de krant.

Update 19/02 - 22:00

Landry Dimata heeft volgens Het Laatste Nieuws de knoop doorgehakt. Hij kiest voor een operatie. De spits zal nu met de medische staf van RSCA een datum kiezen. Het seizoen van de spits lijkt over.

Poll: Heeft RSCA Dimata nodig nu?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024