Grootse Denayer legt Messi lam, Franse media zijn lyrisch

Grootse Denayer legt Messi lam, Franse media zijn lyrisch
Woensdag 20 februari 2019 - 14:03   I   door Redactie

Olympique Lyon hield dinsdagavond in de Champions League het grote FC Barcelona in bedwang. De Fransen hadden het zeker na rust niet makkelijk, maar konden in alle omstandigheden rekenen op een beresterke Jason Denayer.

De 23-jarige Belg stopte Luis Suarez en Lionel Messi meermaals af en krijgt daags na het duel niets dan lof in de Franse media. Van France Football kreeg Denayer een 7/10. “Mister Proper alias Denayer. Hij loopt een beetje nonchalant. Maar tegen Messi en co. was enkel zijn loopje nonchalant. Bij elk gevaar rond de zestien van Lyon domineerde Denayer. Letterlijk. In luchtduels en met het perfect lezen van de meeste passes. Bij verschillende aanvallen greep hij goed in. Een zeer sterke wedstrijd van de Belgische verdediger, zoals zijn reputatie sinds zijn aankomst", tekent Het Nieuwsblad op uit het magazine.

Bij RMC Sport kroonde Denayer zich tot Man van de Match en kreeg hij een 8/10. “Denayer, de patron”, aldus RMC. “Dat Lyon geen doelpunt incasseerde tegen Barcelona, was vooral te danken aan hem. Voor een onberispelijke Anthony Lopes speelde Denayer een topmatch in de Champions League. De 23-jarige verdediger stopte verschillende aanvallen en werkte veel ballen weg. Met de voeten, het hoofd en zelfs zijn heup. De Belg gaf nooit toe, ook niet tegen het genie Messi, de ondeugende Suarez en de dribbels van Dembélé. Hij bevestigde zijn potentieel op het allerhoogste niveau nadat hij al sterk bezig was in de Ligue 1."

"Zijn kwaliteit kwam boven"

En ook L’Équipe is onder de indruk. Het trakteerde onze landgenoot o^p een 8/10. “Hij was lange tijd onzeker door pijn aan de adductoren en werd meteen onder handen genomen door de snelle Ousmane Dembélé. Maar hij was er klaar voor en gedurende de wedstrijd kwam zijn kwaliteit boven door zijn positiespel, waardoor hij verschillende kansen en gevaarlijke passes kon onderscheppen.”

Poll: Gaat Denayer een vaste waarde worden bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Lyon  I  Barcelona  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024