'Rutten grijpt in en gooit deze 6 spelers uit A-ploeg Anderlecht'

'Rutten grijpt in en gooit deze 6 spelers uit A-ploeg Anderlecht'
Woensdag 20 februari 2019 - 16:38   I   door Redactie

Fred Rutten moet er in de komende wedstrijden alles aan doen om RSC Anderlecht aan een ticket voor play-off 1 te helpen. De Nederlander wil het doel verwezenlijken met de spelers in wie hij écht gelooft. En dat heeft pijnlijke gevolgen voor sommigen...

Zo zullen enkele spelers die onder Hein Vanhaezebrouck nog heel belangrijk waren, niet gauw opnieuw in de A-ploeg van Anderlecht staan. "Rutten bekende enkele dagen geleden dat hij op dinsdag voor 99 procent zijn basisploeg in zijn hoofd heeft zitten. Het zou kunnen verklaren waarom hij weinig aandacht schenkt aan de bankzitters en de tribuneklanten", merkt Sport/Voetbalmagazine op.

"De voorbije weken waren Milic, Gerkens, Cobbaut, Sanneh, Saief en Appiah- min of meer ervaren spelers die onder Vanhaezebrouck regelmatig in actie kwamen - het slachtoffer van het restrictieve toelatingsbeleid van Rutten en zagen youngsters Doku, Saelemaekers en Amuzu hun speeltijd spectaculair dalen. In de gedachtegang van Rutten moeten dat soort spelers minuten maken bij de beloften voor ze weer in aanmerking komen voor een selectie."

15 A-kernspelers bij beloften

Het leidde tot vreemde gevolgen bij paars-wit, benadrukt het Sport/Voetbalmagazine nog: "Om die reden stonden er begin februari liefst vijftien spelers van de A-kern op het wedstrijdblad tegen de beloften van Club Brugge. En dat leidde tot een pervers effect: de trainersstaf van de beloften moest vriendschappelijke matchen organiseren om hun eigen spelers wedstrijdminuten te geven."

Poll: Begrijp jij de keuzes van Rutten?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024