Standard-aanwinst imponeert op stage

Standard-aanwinst imponeert op stage
Woensdag 11 januari 2017 - 16:05   I  

Standard heeft vooralsnog slechts één inkomende transfer beet, maar die lijkt al een schot in de roos te zijn. Hij laat een erg goede indruk na op stage.

De Servische linksachter Filip Mladenovic (25) kwam over van FC Keulen. Daar speelde hij de laatste tijd nauwelijks nog. "Ik heb zelf niet meteen een uitleg. In de eerste zes maanden van 2016 speelde ik haast elke wedstrijd. In het nieuwe seizoen veranderde dat plots helemaal en ik heb geen idee waarom", vertelt hij aan HLN. "De clubleiding zei met dat ik een zware concurrent had met de Duitse international Jonas Hector, maar hij was er in het begin van 2016 ook en toen speelde ik wel."

"Ik heb een moeilijke periode achter de rug, maar ik heb het gevoel dat ik bij Standard alles vind wat ik nodig heb. We waren snel rond. Ik had eens bij Kosanovic gepolst over de club en natuurlijk heb ik ool met de trainer gebeld. We kennen mekaar goed en dat heeft zeker een rol gespeeld. Ik had nog enkele andere opties, maar Standard was snel concreet en dus hapte ik toe. We waren heel snel rond."

Mladenovic imponeerde met zijn fysieke testen. Ook op stage doet hij het voorlopig uitstekend, ondanks zijn gebrek aan ritme. "Ik ben altijd al een lichtgewicht geweest. Conditioneel ben ik best in orde. Nog niet 100 procent, maar dat komt wel als ik een paar keer 90 minuten op het veld heb gestaan." 

Jankovic lijkt voor de tweede seizoenshelft te kiezen voor drie verdedigers achterin. Hij traint al de hele stage op het systeem. "Bij Keulen en bij de nationale ploeg spelen we ook in die opstelling. Ik vind het een goede tactiek en hoef me dus niet echt aan te passen." 
 

 

TAGS  I  filip mladenovic  I   standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024