Standard heeft 15-jarig talent rondlopen op stage: "Een heel complete speler"

Standard heeft 15-jarig talent rondlopen op stage:
Woensdag 11 januari 2017 - 17:20   I  

Met Adrien Trebel is er bij Standard een opmerkelijke afwezige op de stage. Maar er is ook een opmerkelijke aanwezige, een speler van slechts vijftien jaar.

Middenvelder Anaxis Dinsifwa kreeg van Jankovic de kans om zich te bewijzen. “Goed om zulke jongens aan het werk te zien in een professionele context”, vertelt hij in Het Belang van Limburg.

Dinsifwa is ook Belgisch jeugdinternational. “Dat hij nu mee mag op stage is een teken dat Standard in hem gelooft”, zegt Joric Vandendriessche, bondscoach van de nationale U15. “Hij verdient deze kans, want het is een jongen met een voorbeeldige mentaliteit. Een heel complete speler ook. Bij Standard speelt hij op het middenveld, maar bij mij in de nationale ploeg was hij voornamelijk flankaanvaller.”

Dinsifwa heeft een wel erg opvallende naam. “Niemand op deze planeet heet zo volgens mij”, lacht Gautier Renders, zijn begeleider. Hij zou vernoemd zijn naar de Griekse filosoof Anaxagoras. “Anaxis speelde tot zijn elfde voor RRC Bosvoorde. Soms scoorde hij vijf tot tien goals per match. Hij was veel te goed en dus vroeg ik hem waar hij naartoe wou. Meteen antwoordde hij Standard. Na een proeftraining trad hij er meteen toe tot de Académie.”

Binnen enkele dagen wordt hij zestien. Dan wil Standard hem meteen een profcontract aanbieden, want zijn talent is ook andere clubs niet ontgaan. Anderlecht, maar ook clubs uit de Ligue 1 en Premier League zouden al azen op hem.

TAGS  I  anaxis dinsifwa  I   standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024