Ongelofelijke onthullingen over Peter Maes: 'Hij is een échte geldwolf'

Ongelofelijke onthullingen over Peter Maes: 'Hij is een échte geldwolf'
Vrijdag 22 februari 2019 - 21:40   I   door Redactie

Peter Maes is één van de eerste personen uit de voetbalwereld die door spijtoptant Dejan Veljkovic aan de galg werd gepraat. De gewezen trainer van onder meer Sporting Lokeren en KRC Genk streek tijdens de voorbije jaren honderdduizenden euro's aan zwart geld op.

Beetje bij beetje komt nu naar buiten hoe een doordachte Maes het slim aanpakte en erin slaagde om de belastingen te ontduiken. "Als Dejan Veljkovic de waarheid spreekt, heeft Peter Maes meer dan twee miljoen euro in het zwart bij elkaar geharkt", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Veljkovic kán het in principe weten. Hij was jarenlang zijn makelaar en begeleidde Maes onder andere bij zijn transfers naar Lokeren - een eerste keer in 2010 en een tweede keer in 2017. En ook voor Maes' overgang naar KRC Genk in 2015 zat de Servische makelaar mee aan de onderhandelingstafel", staat er verder nog te lezen in de krant.

Bescheiden loon, maar tekenpremie in het zwart

En de krant beschikt over nog meer vuile was van Maes. "Volgens Veljkovic' verklaringen als spijtoptant zat in die transfers één rode draad: de inhaligheid van Maes. 'Hij gedroeg zich telkens als een echte geldwolf.' Bij Lokeren had Peter Maes officieel een al bij al bescheiden loon, naar voetbalnormen. Maar volgens Veljkovic had dit zijn redenen. Dan moest Maes minder belastingen en minder sociale zekerheid betalen. Daar moest wel iets tegenover staan: hij wilde een soort van tekenpremie. Cash te betalen. Voor de slechte verstaander: in het zwart."

Poll: Denk jij dat Peter Maes snel opnieuw aan de slag zal gaan als trainer?

TAGS  I  Lokeren  I  KRC Genk  I  KV Mechelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024