Sterk AA Gent maakt voor rust het verschil tegen Standard

Vrijdag 22 februari 2019 - 22:23   I   door Redactie

AA Gent heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt. Het won in de eigen Ghelamco Arena met 2-1 van Standard. Sorloth en Bronn zorgden voor rust voor de goals.

Vanaf minuut één ging het spel goed op en neer. Zowel Gent als Standard had er duidelijk zin in en ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Beide teams verzandden evenwel in goede bedoelingen, want in en rond de vijandelijke rechthoek liep het steevast mis.

In de slotfase van de eerste helft maakte de thuisploeg toch het verschil. Eerst knalde Sorloth de bal hard binnen en luttele minuten later kopte Bronn een vrijschop tegen de touwen. 2-0 aan de rust, een ijskoude douche voor de bezoekers uit Luik.

2-1 van Emond komt te laat

Na rust probeerde Standard de bakens te verzetten en liet Gent op de counter na om zijn voorsprong uit te diepen. Het bleef lang 2-0, maar in blessuretijd werd het toch nog even spannend toen Emond de aansluitingstreffer tegen de netten duwde. Marin ontsnapte nog aan rood, maar Gent ging wel met de drie punten aan de haal.

Poll: Gaat AA Gent play-off 1 halen?