Ronduit schokkende onthullingen over Peter Maes: "Hij wilde dat Genk de beste spelers verkocht"

Ronduit schokkende onthullingen over Peter Maes:
Zaterdag 23 februari 2019 - 15:32   I   door Redactie

Peter Maes was in het verleden coach van Racing Genk. De Limburgse trainer maakte zich echter onmogelijk door enkele opvallende acties, zo weet Het Nieuwsblad.

Eind 2016 was er wrevel in het Genkse bestuur. "Dat hij weinig kansen gaf aan de Genkse jeugd was niet eens zijn grootste probleem. Vooral enkele andere demarches stuitten bij de clubleiding op onbegrip", zo schrijft HNB.

"Zo stelde Peter Maes voor om Alejandro Pozuelo en Nikolas Karelis van de hand te doen. Beide spelers waren aan het ontbolsteren bij Genk en speelden een sterke Europa League-campagne. “Ze zijn in goeie vorm en we kunnen er goed op verdienen”, zei Maes aan het bestuur. Dat een trainer ervoor pleitte twee van zijn beste spelers te verkopen, werd op ongeloof onthaald."

"De clubleiding geraakte nog meer geïrriteerd toen Maes in de media verklaarde dat de club de sterkhouders te gelde wilde maken. Was het een poging om zelf buiten schot te blijven? Niemand bij Genk begreep wat een trainer bezielde om twee van zijn beste krachten naar de uitgang te duwen."

Financiële

"Na de ondervraging van Maes en vijftien andere mensen deze week is het antwoord misschien iets duidelijker geworden. Vanaf zijn aanstelling bij Genk - in de zomer van 2015 - werd de Limburgse trainer minstens evenveel gedreven door financiële als door sportieve ambities."

Poll: Moet Peter Maes levenslang geschorst worden als trainer?

TAGS  I  KRC Genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024