Late strafschop trekt Club Brugge over de streep

Zaterdag 02 maart 2019 - 22:21   I   door Redactie

Club Brugge heeft Sint-Truiden in eigen huis verslagen met het kleinste verschil. Hoewel de zege verdiend was, had Club wel een (dubieuze) penalty nodig om uiteindelijk te winnen. Club sluipt dankzij deze zege weer wat dichter bij leider Genk.

De bedoelingen van Sint-Truiden waren snel duidelijk. STVV kwam met een stevige organisatie en wou Club vooral zo min mogelijk ruimte weggeven. Blauw-zwart kende een moeizame start, maar had wel de beste kansen in de eerste helft.

Na de rust werd het tempo nog verder opgedreven. Club versmachtte Sint-Truiden, maar onder meer een sterke Steppe hield de bezoekers overeind. Club slaagde er niet in om te scoren. Een penalty was nodig om Club over de streep te trekken. De Petter haalde Wesley neer in het strafschopgebied. Hans Vanaken zette de penalty vervolgens om: 1-0.

Poll: Wie is op dit moment de beste ploeg van deze twee?