Romelu Lukaku haalt zwaar uit naar België

Romelu Lukaku haalt zwaar uit naar België
Dinsdag 05 maart 2019 - 10:29   I   door Redactie

Romelu Lukaku is in een interview met Otro niet mals. Hij haalt uit naar België, waar de onderbuik volgens hem racistisch is.

"Ach, als het slecht met mij gaat, wordt er in België altijd mijn afkomst bij gesleurd. You know. (Na onderzoek blijkt Lukaku nooit Congolese Belg of Belg van Congolese afkomst te zijn genoemd, red.) Daarom dat ik altijd zeg dat ik Congolees ben, maar ik ben ook Belg. Het is de reden ook waarom ik niet meer met de media praat", vertelt Lukaku. 

"'t Is toch altijd iets. Ik heb de gekste dingen gehoord. Ooit zei een reporter (de grofgebekte Franstalige analist Stéphane Pauwels, red.) zelfs: 'Godzijdank heeft mama Lukaku maar twee zonen op de wereld gezet.' Kan jij je dat voorstellen?"

"Als je me niet graag ziet, tant pis, dan is dat maar zo. Als ik toch niet geaccepteerd word, waarom zou ik dan blijven proberen? Er is geen enkele zwarte Belg in België die zal zeggen dat hij nog nooit met racisme is geconfronteerd. Mensen durven het niet te zeggen, maar het is... - ze zijn onwetend."

"Ik kan enkel maar helpen met ze beter op te voeden zodat kinderen in de toekomst ook hun dromen kunnen waarmaken. Je wordt immers niet als racist geboren. In België zullen ze weer zeggen: hij speelt de racismekaart. Maar leer jezelf toch kennen, komaan. Respecteer gewoon iedereen en laat anderen in vrede leven. Het zou zoveel makkelijker zijn."

Poll: Kan Lukaku dan beter stoppen bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  v24

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024