Ajax zorgt voor onwaarschijnlijke stunt in Bernabéu: 1-4!

Dinsdag 05 maart 2019 - 22:53   I   door Redactie

Ajax heeft voor een gigantische stunt gezorgd in de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 1-4 op het veld van titelverdediger Real Madrid en plaatsten zich zo overtuigend voor de kwartfinales.

Ajax was outstanding. Al zat het ook wel mee. Zo had Varane al heel snel moeten scoren, maar zijn kopbal strandde op het doelkader. Aan de overkant scoorde Ajax wel heel vlot. Ziyech en Neres zorgden al na minder dan 20 minuten voor een dubbele voorsprong. Bovendien konden de bezoekers rekenen op een sterke doelman André Onana en zag Real Madrid al in het eerste halfuur zowel Marco Asensio als Vinicius Jr uitvallen met blessures.

Na de rust probeerde Real de bakens te verzetten, maar het werd 0-3. Het heerlijke doelpunt van Dusan Tadic kwam er na een prachtige actie. Het duurde wel enkele minuten vooraleer de VAR uitsluitsel gaf over de goal. De bal leek immers eerst buiten te zijn geweest. Dat was echter bijzonder moeilijk te beoordelen. Real kreeg even weer hoop nadat Marco Asensio het leer knap in de hoek trapte. Twee minuten later trapte Schöle een vrijschop over Courtois heen en besliste de match. De heenmatch had Ajax met 1-2 verloren, maar de return wint het met 1-4.

Tottenham had de heenmatch tegen Dortmund met droge 3-0-cijfers gewonnen. In de return kwam de Londense club niet meer in de problemen. Dankzij een doelpunt van Harry Kane kort na de rust wonnen de Spurs ook de terugwedstrijd met 0-1.

Poll: Kan dit Ajax de Champions League winnen?