Martinez kan 'de nieuwe David Beckham' oproepen voor de Rode Duivels

Martinez kan 'de nieuwe David Beckham' oproepen voor de Rode Duivels
Woensdag 06 maart 2019 - 15:34   I   door Redactie

Binnenkort maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland en Cyprus. Het zou straf zijn, maar het is niet uitgesloten dat de bondscoach ook Andreas Pereira oproept.

Pereira is 23 en bloeit bij Manchester United stilaan volledig open, maar koos een tijd geleden wel voor de nationale ploeg van Brazilië. Al is die keuze nog niet definitief zolang de middenvelder geen officiële wedstrijd heeft gespeeld voor De Goddelijke Kanaries.

"Ik hoop dat Andreas zich nog bedenkt"

"Toen hij 15 was, kwam in onze gesprekken zijn voorliefde voor Brazilië al naar ­boven”, zegt Bob Browaeys, jeugdcoach bij de Belgische Voetbalbond (KBVB), in Het Nieuwsblad. “Plots kon hij ginder voor de U20 spelen en maakte hij de switch. Zijn ouders zijn echte Brazilianen, hij heeft nog meer familie daar, en hij kon in 2015 proeven van een WK met die U20 - in hun verloren finale scoorde hij zelfs nog."

"Ik snap wel dat je band met Brazilië dan groter is en dat je van de Seleção gaat dromen. Maar ik hoop nog altijd dat hij voor de Duivels zal kiezen, daar heb ik hem tenslotte drie jaar lang voor klaargestoomd", gaat Browaeys verder. "Bij ons wordt het volgens mij makkelijker om een groot toernooi te spelen. Van de huidige generatie gaan stilaan enkele middenvelders met pensioen, we hebben vers bloed nodig. Ik hoop dus dat Andreas zich nog bedenkt."

"De nieuwe David Beckham"

Dat Pereira kwaliteiten heeft, is wel duidelijk. “Andreas maakte deel uit van een topgeneratie, die van '96”, zegt Browaeys. “In die ploeg had je vier kleppers: Siebe Schrijvers, Zakaria Bakkali, Charly Musonda Jr. en ­Andreas, die kort gehouden werd door zijn pa. Hij was de jongen met de fenomenale trap. Ik heb de meeste Belgische toptalenten gecoacht en nooit heb ik iemand met een betere traptechniek gezien. De helft van zijn vrijschoppen waren op doel. Niet verwonderlijk dat ze hem de nieuwe David Beckham noemden.”

 

Poll: Hoop jij dat Pereira alsnog voor de Rode Duivels kiest?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester United  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024