Mertens en co geven Club-killer pak slaag, Chelsea heeft Hazard niet nodig

Donderdag 07 maart 2019 - 22:50   I   door Redactie

Dries Mertens en Eden Hazard staan al met één been in de kwartfinales van de Europa League. Zowel Napoli als Chelsea won zijn heenmatch in de achtste finales. Mertens was goed voor een assist, terwijl Hazard de hele match op de bank bleef.

Napoli-Red Bull Salzburg 3-0

Napoli nam eenvoudig de maat van Red Bull Salzburg, dat in de vorige ronde nog Club Brugge uitschakelde. Na een dik kwartier stond het al 2-0 na goals van Milik en Fabian. Bij het eerste doelpunt tekende Dries Mertens voor een knappe assist. Na rust werd het na een own goal nog 3-0. De terugmatch lijkt overbodig.

Chelsea-Dynamo Kiev 3-0

Chelsea haalde het zonder al te veel problemen van Dynamo Kiev. Na een kwartier spelen opende Pedro van dichtbij de score en in de tweede helft verdubbelde Willian de voorsprong door een vrijschop heel fraai tegen de netten te blazen.

In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd zette invaller Hudson-Odoi de 3-0-eindstand op het scorebord. Op aangeven van Loftus-Cheek, die andere invaller, trapte hij de bal hard binnen. Eden Hazard bleef negentig minuten op de bank.