Ivan Leko is het beu en haalt uit: "Ik stel me daar vragen bij"

Ivan Leko is het beu en haalt uit:
Vrijdag 08 maart 2019 - 15:04   I   door Redactie

Vrijdagnamiddag staat quasi iedere week gelijk aan de persbabbel van heel wat coaches in de Jupiler Pro League. Ook Ivan Leko stond de pers te woord en er moest hem duidelijk iets van het hart.

In aanloop naar de match tegen STVV liet Yannick Ferrera zich ontvallen dat Club Brugge vorig seizoen bevoordeeld werd door de scheidsrechters. Daar bleef het niet bij, want na de 1-0-zege van Club nam een journalist van Het Belang van Limburg blauw-zwart op de korrel.

"Een jaar geleden was er de theatrale duik van Vormer, je voélde zo goed dat ook Nicolas Laforge zou bezwijken onder de druk van 26.000 uitzinnige Bruggelingen, die al vanaf de eerste seconden druk zetten op de arbitrage", aldus Gunter Schoofs in de krant.

(Lees verder onder de foto)

"Het effect Jan Breydel. Niet meer van deze tijd"

"Laforge was oerstreng voor De Petter. De VAR ging erin mee. Terwijl er voor kenners als Sonck en Ferrera, aanwezig als tv-analisten, geen sprake was van een strafschop. Maar er was dat effect Jan Breydel", voegde de journalist er nog aan toe.

"De koord der beslissingen blijft flinterdun. En als je het ons vraagt: ja, scheidsrechters bezwijken jammer genoeg nog onder de thuisdruk die ze voelen in Brugge. Het is helaas niet meer van deze tijd", klonk het tot slot nog keihard.

"Daar stel ik me toch vragen bij"

Iets waar Leko duidelijk niet over te spreken is. "Ik las deze week dat onze fans belangrijk zijn om strafschoppen te helpen afdwingen. Daar stel ik me toch vragen bij. De wedstrijden tegen Gent en Charleroi toonden iets anders", aldus een geïrriteerde Leko.

Poll: Heeft Leko gelijk dat hij dit zegt?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV  I  sport  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024