Speurders doen hallucinante vondsten in villa van Mogi Bayat

Speurders doen hallucinante vondsten in villa van Mogi Bayat
Zaterdag 09 maart 2019 - 07:29   I   door Redactie

Het Laatste Nieuws heeft inkijk gekregen in wat de speurders destijds vonden bij de inval van de villa van spelersmakelaar Mogi Bayat (44) in oktober. Ze namen er luxehorloges, Delhaize-tassen vol facturen, laptops, gsm's en voetbaldocumenten mee naar buiten.

Dat was echter nog niet alles. Die ochtend troffen de speurders ook twee Roemeense vrouwen aan in de verschillende slaapkamers van de villa van Bayat. De politie nam de niet-ingeschreven dienstmeisjes mee en maakte een proces-verbaal op voor zwart werk.

"Volgens maandenlang stiekem politie-onderzoek heeft Bayat zich schuldig gemaakt aan nooit geziene fraude. Bayat is een dikke vis", zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Er staan meerdere wandkasten. In die kasten: tientallen dozen van exclusieve polshorloges. Opvallend: ze zijn allemaal leeg. Meer dan 130 tellen ze er. Allemaal van exclusieve én zeer dure merken als Patek Philippe, Rolex en Cartier. De speurders stapelen ze in kartonnen dozen om mee te nemen voor verder onderzoek. Wie weet kocht Bayat er mensen mee om?"

70.000 euro

In de kluis blijft het niet bij enkel verpakkingen van dure horloges. "Er liggen ook wel drie Rolexen, één peperduur horloge van Patek Philippe en ook nog één van het Zwitserse luxemerk Favre-Leuba. Verder ook nog pennen van Rolex en Montblanc. En drie facturen van een Brusselse juwelier voor evenveel horloges van Patek Philippe. De goedkoopste kost iets meer dan 40.000 euro, de duurste bijna 70.000 euro."

"Het gerecht maakt zich sterk dat hun maandenlange speurwerk aantoont dat Bayat bij het afhandelen van transfers zwarte commissies opstreek. Dat geld zou hij een legaal karakter hebben proberen te geven door valse overeenkomsten en facturen op te stellen", aldus HLN.

Poll: Vind jij dat Bayat nog aan de slag kan blijven als spelersmakelaar?

TAGS  I  Mogi Bayat  I  v24

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024