Rutten haalt keihard uit naar Zetterberg: "Je moet zwijgen!"

Rutten haalt keihard uit naar Zetterberg:
Maandag 11 maart 2019 - 08:05   I   door Redactie

RSC Anderlecht won zondagavond met 2-0 van KV Kortrijk en plaatste zich voor play-off 1. En toch is nog steeds niet alles peis en vree in en rond het Constant Vanden Stockstadion.

Nu liggen trainer Fred Rutten en zijn assistent Pär Zetterberg overhoop. Die laatste had zich dit weekend in een interview uitgelaten over de evolutie van Yari Verschaeren. Volgens Zetterberg moet Verschaeren nog werke aan zijn lange bal. Rutten wist niet wat hij las.

"Opletten met wat je verkondigt"

“Het is bizar dat een grote speler als Zetterberg zoiets zegt”, aldus Rutten in Het Nieuwsblad. “Daarin verschillen we duidelijk van mening. Het stoort me niet - we leven in een land waarin iedereen vrij zijn mening mag geven -, maar als je onderdeel bent van een staf, dan moet je opletten met wat je ­verkondigt."

"Ik ben sowieso geen coach die spelers veel zaken oplegt. En al zeker geen toptalenten als Yari. Die moet je net de ruimte geven om zichzelf te ontplooien. Heel vreemd vind ik dit", voegt de Nederlander er nog aan toe.

"Het is ongepast om langs deze weg spelers raad te geven"

In Het Laatste Nieuws toont Rutten zich nog wat harder voor Zetterberg. "Ik vind helemaal niét dat Yari meer de lange bal moet hanteren. Ik begrijp niet dat iemand van de club zoiets in de media brengt. Zetterberg mag een mening hebben, maar hij moet tegenover de buitenwereld zwijgen. Het is ongepast om langs deze weg spelers raad te geven, en al zeker aan een toptalent. Dat soort voetballers vindt uit zichzelf wel de weg naar de top."

Poll: Vind jij dat Zetterberg dit mocht zeggen?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024