Vrouw van Boskamp is duidelijk: "Zo kan het niet verder"

Vrouw van Boskamp is duidelijk:
Woensdag 13 maart 2019 - 20:00   I   door Redactie

Iedereen kent Johan Boskamp als de goedlachse analist die op televisie zijn ongezouten mening geeft over het voetbal. In zijn privéleven heeft de Nederlander evenwel al heel wat watertjes doorzwommen.

In 2001 overleed de vrouw van Boskamp aan kanker en zelf werd de Nederlander al eens geveld door een hartaanval. Lydia, de vrouw die al enkele jaren de wederhelft is van Boskamp, maakt zich dan ook zorgen.

"Je kan dat niet meer van je afzetten"

"Sinds ik hem in de douche vond met een hartaanval, hangt dat als het zwaard van Damocles boven ons. Als hij op zolder in zijn oorlogsbunker zit en ik hoor een tijdje niets, dan denk ik: ‘Oh neen, hij heeft toch weer niets voor?’ Je kan dat niet meer van je afzetten", zegt Lydia in Het Laatste Nieuws.

"Jaarlijks krijgen 15.000 Belgen een hartaanval. De mensen die hen redden door alert te reageren, de zogenaamde hartridders, vergaan op dat moment van de zenuwen: ‘Zal de ambulance hier nog op tijd zijn?’"

(Lees verder onder de foto)

"Hem mee op restaurant vragen helpt hem echt niet"

De 70-jarige Boskamp zal altijd voorzichtig moeten blijven. "Het is vallen en opstaan. Maandelijks moet hij bij de dokter op de weegschaal", verduidelijkt Lydia. "Hij probeert wat te bewegen. De switch naar gezonde voeding blijft moeizaam. Als hij op restaurant gaat, is het niet ‘om een slaatje te eten’."

"Jan lacht na een hartaanval: ‘Het was een klontertje’. Een klontertje! Dat kan levensbedreigend zijn! Het is zelfspot, legde een psycholoog me uit. Dat sommigen van zijn gezondheid een ‘gimmick’ maken, met hun bitterballen en bamihappen, dat kan er bij mij niet in. Alleen met steun van de omgeving kan je uit de vicieuze cirkel ontsnappen. Hem mee op restaurant vragen helpt hem echt niet."

"Zo kan het niet"

Lydia maakt zich ernstig zorgen over de eetgewoontes van Boskamp. "Dat is het understatement van de eeuw. Jan had al veel overgewicht toen ik hem leerde kennen, de bijhorende gezondheids­problemen staken wat later de kop op."

"Het is genetisch, volgens zijn vader is hij op dat vlak twee druppels water zijn mama. Vroeger wisten we niet wat we nu weten. Suiker betekende beloning, zoet werd met zakken aangesleept. Daar kan Jan niet van afblijven. Gelukkig groeit bij velen het besef dat het zo niet kan."

Poll: Vind jij Boskamp een goede analist?

TAGS  I  Anderlecht  I  RWDM

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024