"Het is zeker: KV Mechelen degradeert naar eerste amateurklasse"

Donderdag 14 maart 2019 - 08:15   I   door Redactie

De promotiefinale hoeft eigenlijk niet meer gespeeld te worden. Bij Beerschot Wilrijk weet men al zeker dat KV Mechelen zal degraderen vanwege matchfixing.

"We hebben de promotie beet", zegt Francis Vrancken, mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk. "Met de informatie waarover wij beschikken, durf ik zeggen dat er geen weg terug is voor KV Mechelen."

"Onze advocaat zit heel dicht op het dossier ‘Propere Handen’ en volgens hem kan het niet zijn dat KV Mechelen straks niet degradeert naar de eerste amateurklasse. De elementen in het dossier laten daar geen twijfel over bestaan. Bijgevolg zouden wij sowieso stijgen naar 1A. Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar wij houden geen rekening meer met een 1B-scenario voor volgend seizoen.”

Zeven nieuwe spelers

Het is Beerschot menens met de voorbereidingen op 1A. “We hebben voorakkoorden met zes à zeven topspelers. Zodra onze promotie officieel is, zetten die hun handtekening onder een contract. Enkele van die spelers hebben een verleden bij Beerschot."

"1A moeten we ons budget fors kunnen verhogen en winstgevend worden. Het mag duidelijk zijn dat we geen figurantenrol willen spelen op het hoogste ­niveau. Wat onze buren van Antwerp deden, snel doorstoten naar de top, is iets wat prins Abdullah en ik eveneens nastreven.”

Poll: Vind jij het kunnen dat Francis Vrancken deze uitspraken al doet?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Beerschot Wilrijk  I  v24

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024