'Mbokani en Van Damme vertrekken mogelijk samen naar Belgische topclub'

'Mbokani en Van Damme vertrekken mogelijk samen naar Belgische topclub'
Woensdag 20 maart 2019 - 08:31   I   door Redactie

Dieumerci Mbokani (33) en Jelle Van Damme (35) staan dit seizoen allebei op de loonlijst bij Royal Antwerp FC. Daar komt in de zomer mogelijk verandering in, want allebei zijn ze einde contract op de Bosuil.

Of zowel Mbokani als Van Damme volgend seizoen nog bij Antwerp speelt, is op dit moment niet duidelijk. Vooral Van Damme heeft de intentie om bij te tekenen, maar bij Antwerp zijn ze allesbehalve gehaast om werk te maken van een contractverlenging.

"Wij willen met hen verder, maar een intentie is niet alles"

"Ik denk dat het in ieders belang is om een zo goed mogelijke play-off 1 te spelen. Dan zitten we langs beide kanten sterker rond de tafel", aldus sportief manager Sven Jaecques in Gazet van Antwerpen. "Wij hebben alleszins al onze intenties uitgesproken. Mbokani en Van Damme weten dat we nog een jaar met hen verder willen. Logisch want hun prestaties, op hún leeftijd, zijn top."

"Maar een intentie is niet alles", benadrukt Jaecques. "We weten ook wat zij verwachten. Maar anderhalve week voor de start van de play-offs houden we ons niet met die dingen bezig. Laten we nu eerst die match op Standard voorbereiden.”

Naar andere Belgische (top)club?

Als Antwerp er niet in slaagt om Mbokani en Van Damme langer aan zich te binden, komen ze ongetwijfeld in het vizier van andere Belgische (top)clubs. Hun namen vielen in de voorbije weken en maanden al meermaals bij grote Belgische clubs. Niet onlogisch, want met hun tonnen ervaring kunnen ze uiteraard heel wat bijbrengen.

Poll: Denk jij dat Van Damme en Mbokani volgend seizoen nog bij Antwerp spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Standard  I  AA Gent  I  Antwerp  I  voetbal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024