Kevin De Bruyne neemt plots ingrijpende beslissing over zijn toekomst

Kevin De Bruyne neemt plots ingrijpende beslissing over zijn toekomst
Woensdag 20 maart 2019 - 09:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne heeft een ingrijpende en ook verrassende beslissing omtrent zijn toekomst genomen. De 27-jarige Rode Duivel heeft beslist om zich per direct aan te sluiten bij Roc Nation Sports, de talentenfabriek onder leiding van rapper Jay-Z.

De Bruyne volgt het voorbeeld van Manchester United-spits Romelu Lukaku, die eerder al een contract tekende bij Roc Nation. De bedoeling van Jay-Z en co is om nu ook de naam De Bruyne op de kaart te zetten in de Verenigde Staten.

Transfer naar MLS?

Een ingrijpende én verrassende beslissing van De Bruyne, maar het heeft ongetwijfeld te maken met zijn toekomstplannen. KDB heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij op termijn eens wil proeven van de Amerikaanse Major League Soccer. Een avontuur bij LA Galaxy of een andere grote club in de Verenigde Staten, daar zou De Bruyne zeker en vast niet 'neen' tegen zeggen.

Volgens Het Laatste Nieuws is het wel opvallend dat De Bruyne zijn contract bij Roc Nation enkel in het bijzijn van zijn ouders tekende. Van Patrick De Koster, al járen zijn makelaar en vertrouwenspersoon, is geen spoor op de foto die De Bruyne de wereld instuurde.

(Lees verder onder de foto)

Imagocampagne

"Sportief werkt KDB al sinds zijn zestiende samen met Patrick De Koster, maar voor zijn commerciële zaken mikt hij nu hoger - komt die band onder druk? Roc Nation zal zijn sponsordeals onderhandelen en ook zijn imago beheren in reclamecampagnes. Voor de online marketing zal het samenwerken met Sporthouse Group", meldt de krant.

"De Bruyne had enkel een deal lopen met Nike en is ook een gezicht van het voetbalspel FIFA van videospelproducent EA Sports. Roc Nation ziet het groter. Zoals ze Lukaku in de markt zetten als de 'American Dream', onder andere met een interview op The Players' Tribune, plannen ze nu een imagocampagne met De Bruyne, die ze als een ster voor de billboards over de hele wereld zien. De eerste campagne wordt toegespitst op de VS", voegt de krant er tot slot nog aan toe.

Poll: Is dit een goede keuze van De Bruyne?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Manchester United  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024