KV Mechelen haalt zwaar uit naar Club Brugge: "Waar zijn jullie mee bezig?"

KV Mechelen haalt zwaar uit naar Club Brugge:
Zondag 24 maart 2019 - 10:32   I   door Redactie

Door 'Operatie Propere Handen' is er ook bij de jeugd veel onzekerheid bij KV Mechelen. Daarom hebben sommige talenten al besloten om elders te gaan voetballen, wat een groot verlies betekent voor Malinwa.

Antwerp en Sint-Truiden kaapten al een jeugdspeler weg bij KV Mechelen en Jesse De Kee (15) besloot in te gaan op een aanbod van Club Brugge. Hoofd jeugdopleiding Dennis Henderickx haalt uit in Gazet van Antwerpen.

"Voor hetzelfde geld worden we in april geconfronteerd met een twaalftal ver­trekkers. Dat zou een drama zijn natuurlijk. Het gaat er best ­agressief aan toe, hoor. Bepaalde clubs bellen onze jongeren van 14 tot 16 jaar op. Ook in de leeftijdscategorie 9 tot 13 jaar, onze kweekvijver voor talenten in de bovenbouw, wordt het spel hard gespeeld. Ik begrijp niet goed waar die clubs mee bezig zijn. ­Uiteindelijk hebben die ook hun eigen jeugdwerking. Ik ben van het principe: een speler die twee procent beter is, moet je niet ­elders weghalen. Dat is niet ­collegiaal, maar het is wat het is", zegt hij.

Poll: Vind jij dit kunnen van de andere clubs?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024