Anderlecht zwaar in de problemen: 'Ze krijgen mogelijk géén licentie'

Anderlecht zwaar in de problemen: 'Ze krijgen mogelijk géén licentie'
Woensdag 27 maart 2019 - 07:11   I   door Redactie

Het is ongezien, maar RSC Anderlecht wordt op het matje geroepen door de licentiecommissie. Paars-wit moet onder meer duidelijkheid verschaffen over de kapitaalsverhoging van 30 miljoen euro en de schulden aan spelersmakelaars.

"Een formaliteit, klinkt het op Neerpede. De licentiecommissie heeft Anderlecht gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over de kapitaalsverhoging van ongeveer dertig miljoen euro. Voor Anderlecht is het hoogst uitzonderlijk dat het duiding moet geven bij zijn licentiedossier. Paars-wit maakt zich evenwel geen zorgen: het zal de gevraagde informatie overmaken aan licentiemanager Nils Van Brantegem en verwacht een goeie afloop", schrijft Het Laatste Nieuws.

"De schulden aan makelaars, die aanvankelijk een heikel punt waren voor de licentiecommissie, zullen geen negatieve invloed hebben. Zoals eerder gemeld is RSCA de betalingen inmiddels gestart", besluit de krant.

Géén licentie?

Als Anderlecht niet kan uitleggen hoe de kapitaalsverhoging er precies is gekomen, dreigt het naast een licentie te grijpen. Dat zou een drama zijn voor de Brusselse club. Of het zover zal komen, is natuurlijk nog maar de vraag.

Poll: Denk jij dat Anderlecht zijn licentie zal krijgen?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024