Dure Anderlecht-speler nacht opgesloten: "Conflict met huisbaas"

Dure Anderlecht-speler nacht opgesloten:
Woensdag 27 maart 2019 - 08:34   I   door Redactie

Het wordt maar niet rustig bij RSC Anderlecht. Nu zorgt enfant terrible Ognjen Vranjes opnieuw voor problemen. De verdediger werd maandagavond aangehouden in de luchthaven van Charleroi omdat hij geen geldige verblijfsvergunning kon voorleggen en moest de nacht doorbrengen in een gesloten centrum in Steenokkerzeel.

Vranjes vloog vorige week donderdag naar zijn geboortestreek Banja Luka om er het weekend door te brengen met familie en vrienden. Bij zijn terugkeer naar België liep het evenwel grondig mis.

"Aan de paspoortcontrole bleek zijn verblijfsvergunning in België verlopen. De grenspolitie beschouwde hem daarop als illegaal in het land en versperde hem de toegang tot het grondgebied. “Betrokkene beweert voetballer van Anderlecht te zijn, maar kan hiervoor geen enkel bewijs voorleggen”, tikte de verantwoordelijke agente in haar verslag", schrijft Het Nieuwsblad.

(Lees verder onder de foto)

Conflict met huisbaas

"Omdat Bosnië niet tot de Europese Unie behoort, moeten Bosniërs over een geldig visum of verblijfsdocument beschikken. Vranjes heeft zo'n verblijfsvergunning, op basis van zijn arbeidscontract bij Anderlecht, maar die was sinds vorige maand geschorst. De oorzaak is een juridisch conflict tussen de club en Vranjes' gewezen huisbaas in de gemeente Anderlecht."

"Anderlecht had de huur van enkele appartementen opgezegd, waarop de huisbaas naar de gemeente was gestapt. Daar liet hij Vranjes, intussen verhuisd naar een andere Brusselse gemeente, ambtshalve schrappen. De politie in Charleroi liet hem een verklaring tekenen dat hij volgens de procedure teruggestuurd zou worden naar zijn land."

Vranjes mag van geluk spreken, want voor hetzelfde geld had hij maandag meteen moeten terugvliegen naar Bosnië. "Omdat er maandagavond geen vluchten meer naar Banja Luka vertrokken, werd hij van Charleroi overgebracht naar Steenokkerzeel, vlak bij de luchthaven van Zaventem. Daar bracht hij de nacht door in het gesloten transitcentrum Caricole. Pas gisterochtend kreeg de politie de nodige documenten in handen om Vranjes vrij te laten en opnieuw toegang te geven tot het grondgebied", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Komt het nog goed tussen Anderlecht en Vranjes?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024