Wervelend Club Brugge veegt de vloer aan met 10 Gent-spelers

Zondag 31 maart 2019 - 19:52   I   door Redactie

Club Brugge is uitstekend aan play-off 1 begonnen. De regerende landskampioen nam in het eigen Jan Breydelstadion eenvoudig de maat van AA Gent. Na rood voor Vadis Odjidja haalde Club het uiteindelijk met 3-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de Slag om Vlaanderen was het duidelijk dat beide ploegen zouden gaan aanvallen. Het zorgde onmiddellijk voor een hoog tempo en het spel ging goed op en neer. Schrijvers knalde hard tegen de lat, maar op het kwartier stond Club dan toch op voorsprong. Aan de tweede paal duwde Vormer een uitstekende voorzet van Dennis binnen: 1-0.

Tien minuten later duwde Odjidja in een definitieve plooi. Hij plantte zijn voet op het been van Wesley en na tussenkomen van de VAR kreeg de Gentse draaischijf rood. Alsof dat nog niet erg genoeg was, maakte Mata er een dikke minuut later 2-0 van met een staalhard schot.

Vanaken legt eindstand vast

Club was op alle vlakken beter dan Gent, dat er met tien man nooit meer aan te pas kwam. Na rust liet blauw-zwart na om zijn voorsprong serieus uit te diepen. Op het uur maakte Vanaken er 3-0 van en dat zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Een prima start voor Club Brugge, dat in het spoor van leider Genk blijft.