VAR helpt Standard aan zege in Gent én perfecte 6 op 6

Woensdag 03 april 2019 - 22:22   I   door Redactie

Standard heeft woensdagavond de perfecte hold-up gepleegd in de Ghelamco Arena. De ploeg van Michel Preud'homme had het niet onder de markt tegen AA Gent, maar dankzij een doelpunt aan het einde van de eerste helft en een aan het einde van de tweede helft won het met 1-2. Tussendoor had Birger Verstraete voor de 1-1 gezorgd.

AA Gent was tijdens de eerste helft de betere ploeg, maar liet na om het openingsdoelpunt te maken. Dan kan je al eens het deksel op de neus krijgen. Zo geschiedde. In de slotminuut schilderde Kosanovic een vrijschop op het hoofd van Emond en die maakte er 0-1 van.

Een ijskoude douche voor Gent, maar de thuisploeg reageerde al in de eerste minuut van de tweede helft. Verstraete nam een afvallende bal op de slof en liet Ochoa geen schijn van een kans: tegen de binnenkant van de paal en binnen: 1-1.

Verstraete en Gent van de hemel naar de hel

Het spel ging goed op en neer, al was Gent de ploeg die het meest nadrukkelijk op zoek ging naar de zege. Standard piepte en kraakte, maar trok in de absolute slotfase plots toch het laken naar zich toe. Verstraete trok de uitstekend ingevallen Halilovic tegen de vlakte in de grote rechthoek en dat had de VAR gezien.

Strafschop en Marin poeierde de bal staalhard voorbij Kaminski tegen de netten. 1-2, en daar bleef het ook bij. Standard gaat zo met een perfecte 6 op 6 van start in play-off 1 en blijft een ware titelkandidaat.

Poll: Denk jij dat Standard kampioen gaat worden?