Club Brugge wint voor het eerst sinds 1998 op Anderlecht

Donderdag 04 april 2019 - 22:18   I   door Redactie

Club Brugge heeft voor het eerst in 21 jaar nog eens gewonnen op het veld van Anderlecht. Club won met 2-3 na een wedstrijd met twee gezichten. De druk op leider Genk wordt flink verhoogd, want de Bruggelingen sluipen terug tot op een punt.

Anderlecht begon scherp in de eerste minuten, maar bij een blunder van Didillon kon Wesley Moraes scoren. Nadien nam Club Brugge het helemaal over. Blauw-zwart moest zichzelf vooral verwijten dat het de score al niet sneller opdreef. Zo had Wesley nog een uitstekende kans op de 0-2.

Die 0-2 kwam er na ingreep van de VAR. Het doelpunt van Dennis werd eerst afgekeurd wegens buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR toch goedgekeurd. Die tweede Brugse treffer was meer dan verdiend.

Ondanks die suprematie van de bezoekers in de eerste helft veranderde het spelbeeld helemaal na de rust. Club Brugge was nergens meer. Enkel Vanaken kon nog eens dreigen met een schot. De verdiende aansluitingstreffer kwam van de voet van Pieter Gerkens. Anderlecht toonde veerkracht en bleef aandringen. Invaller Danjuma maakte het in de slotfase echter helemaal af: 1-3. Adrien Trebel scoorde nog tegen, maar die aansluitingstreffer kwam te laat.

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?