Racing Genk pakt belangrijke zege tegen AA Gent na zinderende wedstrijd

Zaterdag 06 april 2019 - 22:24   I   door Redactie

Racing Genk zet de andere titelfavorieten weer onder druk. De Limburgers versloegen AA Gent met 2-1 en pakken zo 6 op 9 in Play-off 1.

De eerste helft was bijzonder genietbaar. Beide ploegen gingen er vol voor en dat leverde kansen langs beide kanten op. De bal ging echter kort voor de rust op de stip langs Gentse zijde na een hands van Dylan Bronn, al kon je daar over discussiëren.

Ruslan Malinovskyi trok het zich niet aan en stuurde doelman Kaminski de verkeerde kant op. Niet veel later maakte Malinvsokyi er met een afgeweken schot ook nog 2-0 van. In heel korte tijd was Gent plots uitgeteld.

Na de rust bleef AA Gent aandringen. Beide ploegen kregen kansen nog in de tweede helft. Enkele minuten voor affluiten maakte Timothy Derijck nog de verdiende aansluitingstreffer. Daar bleef het echter bij. In blessuretijd kreeg Malinovskyi nog wel een rode kaart en dat betekent dat Genk hem enige tijd kwijt is. De drie punten blijven in Genk.

Poll: Heeft Genk jou overtuigd?